Akkerlanen

We mogen met z’n allen

trots zijn op Akkerlanen

Hij beschrijft zichzelf als ‘iemand die altijd iets bijzonders tot stand wil brengen’. Hans de Wilde, directeur van D.W. Investments B.V. in Tilburg, timmert al meer dan veertig jaar in heel Nederland aan de weg. Desondanks houdt hij zijn bedrijf bewust klein. “Zo blijven we slagvaardig.”

We doen zowel grote als kleine projecten, staan midden in de markt en zorgen voor een persoonlijke touch”, gaat hij verder. Voor het project Akkerlanen zocht hij de samenwerking met Alphons Coolen Bouw. “Een (familie)bedrijf waar we al jaren mee samenwerken. Akkerlanen wordt een bijzonder project waar we met z’n allen trots op mogen zijn.”

En trots op de samenwerking zijn ze bij Alphons Coolen. “We ontwikkelen en bouwen veel in deze regio”, vertelt Toin Meeuwsen, directeur van Alphons Coolen Bouw. “Dat doen we zelfstandig, maar vaak ook met partners. Voor Akkerlanen hebben wij de ontwikkelingscombinatie Waalborgh Bouwontwikkeling V.O.F. opgericht. Samen in deze combinatie hebben we ook op het terrein van de voormalige Willem van Oranje school locatie de woningen gerealiseerd. Doordat we elkaar goed kennen, verlopen de voorbereidingen op dit plan prettig en voorspoedig.’ Waalborgh is ook verantwoordelijk voor een goede infrastructuur in het nieuwe woongebied.

Meerdere architecten

Bij de planontwikkeling worden de doelgroepen scherp voor ogen gehouden. Hans: “Het gaat om kritische consumenten – starters, doorgroeiers en senioren - die veel keuze willen. Om een grote differentiatie aan woningtypen te krijgen, werken we daarom met meerdere architecten. Want ‘voor elk wat wils’ bereik je niet met één architect. Daar profiteren de kopers van. Zij krijgen exclusieve woningen op royale brede kavels. De auto kan op het eigen perceel worden geparkeerd. In Akkerlanen zal je geen straten vol blik zien.”

‘Straten vol met blik zal je hier niet zien’

De mogelijkheden van de locatie worden volgens Toin ten volste benut: “Een nieuwbouwlocatie wordt al snel ‘uniek’ genoemd. Maar hier is dat écht zo. Niet alleen vanwege het landschap overigens. Neem bijvoorbeeld de ligging: lopend of per fiets ben je in een mum van tijd midden in de vrije natuur, maar ook in het centrum van Waalwijk. In je auto zit je zó op de A59.”

Het ecologische aspect krijgt volgens hem alle aandacht in dit project. “Omwonenden zijn daar kritisch op en terecht. Maar bestaand groen en nabije natuur worden gehandhaafd en versterkt. Het Postpad bijvoorbeeld krijgt prominente aandacht. Daarnaast zorgt een nieuwe brug voor een versterkende werking. Liefde voor de natuur en gevoel voor sfeer en romantiek vinden wij net zo goed belangrijk.”

Lifestyle
Wie in Akkerlanen wil wonen, moet volgens De Wilde bereid zijn de kwaliteit van de woonomgeving aan te voelen als een bijzondere lifestyle. Hans: “Kijk, uiteindelijk gaat het om woongenot. Wonen in Akkerlanen is een soort van lifestyle. Als bewoners straks hun vrienden uitnodigen zo van: “Kom maar eens kijken waar ik woon!”, dan hebben wij het goed gedaan.”

×