Akkerlanen

Vaart achter grote horecazaak bij Het Lido

bouw op bijzondere plek in Waalwijk start snel

WAALWIJK - De bouw van een grote horecagelegenheid bij het Waalwijkse recreatiegebied Het Lido komt nu eindelijk in zicht. Het werk gaat waarschijnlijk nog dit jaar van start. Als alles meezit, opent het complex eind 2024 de deuren.

Bron Bd.nl: Michel Koster 11-10-23, 06:31 

Het plan voor de grote horecagelegenheid (‘Het Lido’) stond even op een laag pitje. Maar de initiatiefnemers willen nu vaart achter het project zetten. In het Waalwijkse recreatiegebied verrijst straks een horecazaak, met daarbij een groot terras. Er moeten zo’n 200 bezoekers terecht kunnen voor een drankje, lunch of diner. Het gebouw krijgt een bijzonder ontwerp, dat aansluit bij de groene, waterrijke omgeving.

Het is een zaak van de lange adem. Enkele jaren terug lanceerden de ondernemers René Vissers en Rogier Arntz hun plannen. De voorbereidingen kosten veel tijd, mede door de bijzondere ligging. De horecagelegenheid komt tussen twee plassen, midden in het recreatiegebied. Daar moet je bij de bouw rekening mee houden. Het is overigens de plek, waar eerder de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido stond. Dat complex werd in 2007 door brand verwoest. Veel Waalwijkers hebben bijzondere herinneringen aan die zaak.

Alles in de startblokken
De initiatiefnemers hadden eerder met de bouw willen beginnen, maar door drukke andere werkzaamheden werd het plan uitgesteld. ,,Nu staat alles in de startblokken”, aldus Vissers, één van de initiatiefnemers. ,,De bedoeling is om nog dit jaar te starten. De bouw neemt daarna zo’n jaar in beslag.”

De gemeente wil het recreatiegebied nog aantrekkelijker maken. De horeca sluit aan bij dat plan. Vlakbij het Lido is ook de bouw van de nieuwe woonwijk Akkerlanen in volle gang. ,,Het is niet dat we daarop gewacht hebben”, benadrukt Vissers. ,,Maar de plannen vallen wel mooi samen. Het gebied krijgt zo een flinke facelift.”

 

×